Feabrik

 

GRUPA FEABRIK - REFERENCE, UMETNICI

Feabrik je grupa muzičkih i multimedijalnih umetnika koja postoji od 2003. Feabrik kreira ambijentalnu muziku samostalnu u vidu koncerata ambijenatlne muzike, i namensku za film, teatar, web prezentacije, reklame i sve vizuelne medije koji mogu imati muzičku podlogu. Muziku stvaramo improvizacijom i kroz eksperiment sa akustičnim zvukovima keltske harfe, bubnjeva i vokala i sintetičkim zvukom klavijature. 

Kratka istorija Feabrik-a:

Feabrik je osnovan 2003. god. pod utiscima sa radionica Papa Nika. Prvi članovi grupe bili su: Boris Radivojkov (klavijatura), Miloš Manić (udaraljke) i Vladimir Isailović (bas gitara). U početku muzika je kreirana samo sa perkusijama i alternativnim prekusijama I alternativnim elektronskim instrumentima kroz eksperiment sa zvukom u kontekstu odnosa između muzike i mašina (tehnologije). Ta muzika je uglavnom bila stvarana improvizacijom i kroz session. To je bila neka vrsta eksperimentalno-industrijske muzike.

Prvo ime grupe je "Fabrik", proizašlo iz reči "fabrika" – proizvodnja muzike različitim tehnologijama. Kasnije, ime se menja u "Feabrik" sa značenjem odnosa između tehnologije i ljudskog u kontekstu Jing-Jang. Tada je Feabrik promenio i svoj muzički pravac u etno-ambijental. Logo "Feabrik" je pravio dizajner Vedran Eraković.

 


Članovi grupe Feabrik:

 

Boris Radivojkov, Feabrik klavijaturista

Boris Radivojkov
klavijatura, menadžer i umetnički direktor

U početku se bavio kompijuterskom muzikom a kasnije pod uticajem raidonica Papa Nika počeo da se bavi i sviranjem uživo, improvizacijom i sessionima. Pod uticajem vizelnih umetnosti počinje da "slika" pomoću tonova i boja zvukova. Stvara kompijutersku - programiranu elektronsku i modernu ozbiljnu muziku, ali takođe nastupa uživo kao klavijaturista grupe Feabrik. Stvara grafike i animacije -  vizelizacije za muziku koje su obavezni prateći činilac koncerata Feabrik grupe. 

Kontakt:
+381 21 531 568
+381 63 669 744
borisradivojkov@yahoo.com

Yeljka Milosevic, Harfista Feabrik

Željka Milošević
harfista, dizajner zvuka i muzički producent


Rođena 1985. god. u Kragujevcu. Muzikom se bavi od osme godine. Završila je Nižu muzičku školu - Harmonika, Srednju muzičku školu – Teorija, a od 2001. godine svira keltsku harfu. Pokazavši jako dobre rezultate od samog početka, učestvovala je na brojnim koncertima i takmičenjima od kojih se izdvaja dva puta osvojeno prvo mesto u Evropi 2003. i 2004. godine u Parizu.
2008. godine u Beogradu diplomirala je na Akademiji umetnosti, odsek Snimanje i dizajn zvuka - master u klasi prof. Dušana Petrovića, 2013. godine diplomirala je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, odsek Harfa u klasi prof. Staše Mirković-Grujić a 2011. je specijalizirala Menadžment kulture i umetnosti na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.
Pored klasične muzike svira i komponuje pop-rock, experimentalno-ambijenatalnu i irsku-keltsku muziku. Bavi se i muzičkom produkcijom i organizacijom, psihologijom a u slobodno vreme i fotografijom.

kontakt:
zeljka.desire@gmail.com

 

Milos Manic, Feabrik bubnjar i perkusionista

Milos Manić
bubnjar & perkusionista

Rođen 1981 u Beogradu, Srbija.
Specifičan instrumentalista, "sofisticirano agresivan bubnjar". Kao perkusionist je svirao u različitim muzičkim grupama (Papa Nick Grupa, Susspected Devise, Exit Grupa). Vremenom se okreće mekšem zvuku – privlači ga etno, ambijental, funky, jazz. Trenutno svira u tri benda: Fabrik, KAFC, Hator.
Bio je učesnik raznih muzičkih radionica, kao i voditelj kreativne radionice ritma - Balijada. Učestvovao je na raznim festivalima, među kojima je najpoznatiji EXIT. Kao muzičar bio je deo raznih predstava alternativnih pozorišta.
Bavi se i sa muzikoterapijom i držanjem radionica perkusija i bubnjeva.

kontakt:
letters_for_milos@yahoo.com

 

Milos Manic, Feabrik bubnjar i perkusionista

Dejan Bogojević
književnik i multimedijalni umetnik

Rođen 4. jula 1971. godine u Valjevu. Književnik i likovni umetnik. Piše poeziju, prozu, dramu, esej, književnu i likovnu kritiku. Objavljuje u vodečim domaćim časopisima i revijama, ali i u Sloveniji, Holandiji, Engleskoj, indiji, Bugarskoj, Novom Zelandu, Irskoj, Japanu, Makedoniji, SAD-u, Poljskoj, Rumuniji, Norveškoj. Objavio trideset četri autorske knjige (poezija, proza, strip)
U Sloveniji na slovenačkom, srpskom i engleskom mu je objavljena knjiga haiku poezije Senka belih jedara (2006) i na slovenačkom i na srpskom jeziku drama Šen (2007)
Prevođen na engleski, bugarski, slovenački, češki, grčki, nemački, fancuski, rumunski, makedonski, norveški, japanski, ruski, poljski, italijanski, belgijski....Predsednik je Haiku društva Srbije i Udruženja haiku pesnika Srbije i Makedonije. Bavi se i likovnim stvaralaštvom (slikarstvao, ilustracijom, crtežom, stripom, mejl artom, vizuelnom poezijom i dizajnom). Imao sedamnaest samostalnih i preko četrdeset grupnih likovnih izložbi u zemlji i inostranstvu.    Živi i stvara u Valjevu.

kontakt:
dejanbogojevic1@hotmail.com

 

 

Reference Koncerti:

Koncert "Čaj u 8", Dani muzike Rume, 2010

Otvaranje američke škole, 2010, Beograd

Medjunarodnog dan mladih, Beograd 2009.

Oživljavanje reke, Kilkis, Grčka 2009

"Muzika za mir", Istanbul, Turska 2009.

"Zone Zero", Kilikis, Grčka, 31 maj 2009

"Moved Wind", Korbach, Nemačka 2008.

"Music of Voelh", Volh, Nemačka 2008

"Vetar", Bienale, Beograd 2007, Srbija

Opširnije »

Reference filmska muzika:

"Zone Zero", Kilikis, Grčka 2009

"Moved Wind", Korbach, Nemačka 2008.

"Music of Voelh", Volh, Nemačka 2008